PE PanNOVA HIŠA IDEJ, Damir Pann s.p. | Cesta Simona Blatnika 14a, 3320 Velenje | Pojem kvalitete in zaupanja
Previous
Next
Show menu

Tapete

Izrazite svoj stil bivanja. Tapete so veliko več kot zgolj dekorativni element, saj lahko pripovedujejo zgodbo, ustvarjajo vzdušje in vzbujajo najrazličnejša občutja. Ko se odločate za nakup tapet, vam lahko velika izbira vzorcev in barv vzame pogum. Zato smo tukaj mi, da vam pomagamo oblikovati vaše želje in izbrati pravo tapeto za pravo mesto. Kajti prostor v veliki meri vpliva na izbiro tapete, saj je treba upoštevati ustrezno odpornost materiala glede na to, ali boste s tapeto popestrili kuhinjo, kopalnico, spalnico ali otroško sobo. Preverite simbole, ki vam povedo, kako kakovostna je tapeta in kako jo lahko obdelate. 

Dobavitelji tapet:

Okrasite svoj dom

Za zadovoljno in prijetno bivanje, je potrebno poskrbeti, da se boste v vaši hiši, stanovanju ali na delovnem mestu resnično prjetni počutili. S stenskimi dekorativnimi tapetami boste tako lahko hitro in poceni popolnoma spremenili izgled vašega doma. 

Z dekorativnimi tapetami so bili s prva okrašeni le gradovi in hiše premožnejših, nato pa se je uporaba  razširila, in danes si resnično lepe tapete privošči prav vsak.

Vsi se še predobro spominjamo, da so bile hiše in stanovanja zgrajena v 60., 70., in 80. letih skoraj vedno dekorirana s tapetami, nato pa je bilo tega vse manj.

Takšna je pač moda, a trendovska hiša danes, brez tapet ne more!

Novi časi - nove tapete

V začetku 21. stoletja pa se stenske oz. zidne ter stropne tapete vračajo skozi velika vrata. Nič več ne gre za puste vzorce, temveč so na voljo v nešteto barvah, materialih, reliefih in z različnimi vzori in poslikavami.
Ne bojte si uporabiti tapet z drznejšimi vzorci in barvami, prav tako pa z njimi lahko obložite eno steno ali pa kar vse. Moderni so namreč prostori, ki imajo na vseh stenah tapete z istim vzorcem, le barva je na določenih odsekih drugačna. S tapetami pa lahko pokrijete tudi strop ali pa celo pohištvo, zato se nikar ne omejujte samo na stene. A pozor! Bodite zmerni in ne pretiravajte, še posebej če je na tapetah živahen vzorec. 

Tapete so "in"

Tapete so zopet postale tiste, ki dajejo ton prostoru-vplivajo tudi na nas. Lahko pričarajo trendovsko vzdušje in mu določijo tempo. In ker vplivajo na vzdušje v prostoru, vplivajo tudi na nas. Lahko pričarajo trendovsko vzdušje urejenega stanovanja v sedišču mesta, ali pa lahko rustikalne tapete okrasijo že tako prijetno hiško tam nekje na vasi, ali pa so prodorne z nenavadnimi vzorci, ki jemljejo dih našim obiskovalcem. 


Kakšne tapete torej vse poznamo?

  • Običajne stenske tapete
  • Fototapete
  • Tattoo tapete

Medtem ko običajne stenske tapete niti niso tako zelo običajne in so mnogih barv in materialov, so fototapete skoraj da novost. In sicer lahko tudi vi dostavite fotografijo, ki bo spremenjena v tapeto in nalepljena na steno vašega prostora. Tattoo tapete so prav tako nekaj posebnega, saj vedno pritegnejo pozornost. Če pa se hitro naveličate, so za vas zamenljive tapete.