PE PanNOVA HIŠA IDEJ, Damir Pann s.p. | Cesta Simona Blatnika 14a, 3320 Velenje | Pojem kvalitete in zaupanja
Previous
Next
Show menu

Vzdrževanje vinilnih talnih oblog

Vinilno talno oblogo je mogoče brez težav očistiti z čistilno gobico, sesalnikom ali vlažno krpo. Redno vzdrževanje podaljšuje življenjsko dobo izdelka.

Ne uporabljajte agresivnih čistilnih sredstev. Čiščenje izvajate z vlažno in ne mokro krpo. Vsekakor pa ni priporočljivo puščati vode na tleh. 

OPOZORILA:

  1. Ne premikajte pohištva tako, da ga vlečete, ampak ga dvignite in prestavite!

  2. Pritrdite klobučevinaste blazinice na noge stolov, miz in omar

  3. Pisarniški stoli morajo biti opremljeni z mehkimi kolesi (W Tip kot je opisano v standardu EN 12529)

  4. Premikanje težkih gospodinjskih aparatov ali pohištva po tleh brez zaščite lahko poškoduje tla

  5. Cigaretni ogorki, vroči in težki predmeti lahko poškodujejo tla


Čiščenje tal po izvedeni montaži

Po opravljenih gradbenih delih je potrebno opraviti osnovno čiščenje vinilne talne obloge. Vse ostanke lepila po dokončanih delih odstranimo z mehko gobico in nevtralnim čistilom. Površina je lahko polirana po želji s strojem z enim diskom ( vsaj 400-600 rpm. ) z uporabo bele gobice ali v primeru močno strukturiranih površin, z mehko krtačo.


Uporaba premaza ni potrebna, saj proizvajalec s PUR zaščito oz. površinsko obdelavo izdelka zagotavlja stalno zaščito materiala.REDNO VZDRŽEVANJE

Dnevno sesanje in brisanje tal, bo odstranilo prah in umazanijo. Trdovratne madeže je potrebno  odstraniti z uporabo nevtralnih čistil ali čistil namenjenih za vinilno talno oblogo. Če je potrebno, suho poliranje s strojem z enim diskom in belo blazinico.

  • ČIŠČENJE Z VLAŽNIM POMIVALNIM OMELOM (MOP):

S klasičnim sistemom za čiščenje tal lahko že v dveh korakih z dvojnim vedrom na kolesih in mlačno vodo z nevtralnim čistilom dobimo dobre rezultate čiščenja.


  • PERIODIČNO ČIŠČENJE (SPRAY CLEANINDG) / LOŠČENJE PODA-POLIRANJE

POLIRANJE PODA je možno le s pomočjo rotacijskega stroja ( vsaj 400-600 rpm ) z dodatno uporabo izdelka za čiščenje vinilnih talnih oblog. To bo pripomoglo dodatno zaščito in bo izboljšalo videz talne obloge. Vinilno talno oblogo poliramo z mehko belo blazinico.